افرادی که به خاطر انحراف بینی تحت عمل جراحی قرار می گیرند، امیدوار هستند که برای اولین بار در زندگی بتوانند به راحتی نفس بکشند. سایر افرادی هم که به دلیل زیبایی تحت عمل جراحی بینی قرار می گیرند، قادر خواهند بود توسط بینی جدید و زیباتر تنفس راحت تری را تجربه کنند. یکی از عوارض جانبی عمل رینوپلاستی (عمل جراحی بینی) که بسیاری افراد قبل از عمل از آن آگاه نیستند، مدت زمانی است که پس از عمل قادر نخواهید بود به راحتی از راه بینی نفس بکشید و دچار گرفتگی و انسداد بینی خواهید شد. از علت های اصلی انسداد مجاری تنفسی و گرفتگی بینی بعد از عمل جراحی زیبایی بینی، زخم و در اثر آن ورم و لخته شدن خون در بینی است. این عارضه با گذشت زمان رفع می شود، با این حال جهت کنترل و درمان گرفتگی بینی میتوانید به پزشک متخصص مراجعه کنید و با دستور پزشک از اسپری های بینی استفاده کنید.
علت گرفتگی بینی بعدازعمل جراحی بینی یارینوپلاستی
پس از جراحی زیبایی بینی، شایعترین علت گرفتگی بینی تورم باقی مانده مخاط بینی است. این گرفتگی به طور کلی در یک دوره چند هفتهای بهتر میشود. با این حال، در برخی موارد نیاز به عمل جراحی جزئی دیگر برای برداشتن بافت اضافی از داخل بینی وجود دارد. احتمالات دیگر شامل مجموعهای خون در داخل بافت بینی از عمل جراحی، به نام هماتوم سپتوم میباشد. این عارضهای است که بیشتر بلافاصله پس از عمل رایج است و کمتر پس از آن که بخش عمدهای از درمان سپری شده اتفاق میافتد. یکی دیگر از علل مشکلات تنفسی و گرفتگی بینی بعد از جراحی زیبایی بینی معمولا به علت چرخش دریچه بینی به یک زاویه کوچکتر است. دریچه بینی شما (شما در هر طرف از بینیتان دو دریچه دارید) به طور ساده میتواند به صورت زاویه که سپتوم (دیواره بینی) به سوراخهای بینی میرسد توصیف شود، این ناحیه در حدود 1.5 سانتی متر در داخل بینی شما است. اگر این زاویه بعد از عمل جراحی کوچکتر شود، کاهش قابل توجهی در توانایی تنفس خود خواهید داشت.
بلافاصله پس از عمل رینوپلاستی، جراح سوراخ های بینی را با گاز یا پانسمان مخصوص پر می کند. این کار به دلیل محافظت و حفظ شکل جدید بینی در اولین روزها پس از عمل جراحی است. یکی از مشکلات این کار این است که تا زمانی که این گاز یا پانسمان لوله شده درون بینی شما قرار دارد، قادر نخواهید بود از طریق بینی نفس بکشید. برخی جراحان روز بعد از عمل جراحی این گازها را از درون بینی خارج می کنند، در حالی که برخی دیگر برای اطمینان از این که بینی به خوبی بهبود یابد، چند روز صبر می کنند. پس از این که جراح پانسمان یا گاز لوله شده ی درون بینی را خارج می کند، طبیعی است که سعی کنید یک نفس عمیق و راحت بکشید، در حالی که بینی شما دیگر با مواد خارجی مسدود نشده است، اما متاسفانه به جای این که بتوانید به راحتی نفس بکشید، متوجه خواهید شد که دچار گرفتگی بینی هستید. ورمی که شما در قسمت خارجی بینی تان مشاهده می کنید، در قسمت داخل بینی نیز وجود دارد و بیشترین فضای طبیعی در دسترس برای تنفس را مسدود کرده است.
اقدامات قبل ازجراحی بینی
رعایت نکات زیر پیش از جراحی بینی موجب آمادگی بیشتر بدن شده و در نتیجه جراحی در شرایط بهتر و مطلوبتری انجام میشود:
در صورتی که پیش از جراحی دچار سرماخوردگی، تب و یا بیماری یا ضایعه پوستی شدید، بهتر است پیش از نزدیک شدن تا تاریخ جراحی این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
بهتر است 2 هفته پیش از انجام جراحی بینی از مصرف آسپیرین یا داروهایی که حاوی آسپیرین هستند، پرهیز کنید زیرا آسپیرین مانع لختهشدن خون میشود و احتمال خونریزی حین جراحی را افزایش میدهد.
اگر تصمیم دارید برای تسکین درد از مسکن استفاده کنید، استامینوفن میل کنید و در صورتی که تمایل دارید مسکن دیگری را جایگزین آن کنید حتما با پزشکتان مشورت کنید.
2 هفته پیش از جراحی از مصرف هرگونه مکملهای غذایی، ویتامین، داروی گیاهی و مکملهای طبیعی پرهیز کنید و درباره مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض تنفسی بعداز عمل بینی
چسبندگی های داخل بینی، باقی ماندن انحراف تیغه میانی بینی، تنگ شدگی سوراخ های بینی (کاهش قطر مجرای عبور هوا به میزان نصف منجر به افزایش مقاومت در برابر هوای عبوری نه به میزان دو، چهار یا هشت برابر بلکه به میزان شانزده برابر می شود.) ازعوارض تنفسی پس ازعمل جراحی بینی است. نکته بسیار مهم بیماران به هیچ وجه به جراح خود برای کوچک کردن پره ها و یا سوراخ های بینی اصرار نکنند. تنگی دریچه داخلی بینی از وخیم ترین عوارض تنفسی جراحی های بینی است و معمولا در اثر برداشت بیش از حد بافت نرم و غضروف های بینی ایجاد می شود. در حین جراحی پلاستیک بینی باید دقت زیادی از جانب جراح اعمال شود تا حمایت ایجاد شده توسط این غضروف ها تضعیف نشود.
مراقبتهای بعد از عمل بینی
توصیه هایی برای برطرف کردن مشکل تنفسی بعد از جراحی بینی
هنگام خواب زیر سر خود را بلند کنید.
سر خود را خم نکنید و اجسام سنگین را بلند نکنید.
مراقبت های پس از عمل را به دقت رعایت کنید و اگر داروهایی برای کاهش تورم ها تجویز شده است آنها را مصرف کنید.
با محلول نمک بینی خود را شست و شو دهید.
اگر حساسیت و یا آلرژی دارید از تمامی عامل هایی که حساسیت شما را تحریک می کند دوری کنید.
از خوردن نمک پرهیز کنید.
بعدازجراحی بینی نوشیدنی های الکلی و مصرف دخانیات را قطع کنید.
درمان مشکل گرفتگی بینی
درمان گرفتگی بینی پس از جراحی زیبایی بینی، رویه مشخص و ثابتی ندارد. تصمیمگیری در این مورد که درمان با روشهای طبی (مانند دارودرمانی) یا جراحی انجام شود به شدت گرفتگی بینی و علائم بیمار و همچنین خواست خود بیمار برای بهبود توانایی نفس کشیدن با بینی، بستگی دارد.بسیاری از بیماران بلافاصله پس از عمل جراحی زیبایی بینی نگران میشوند که شاید دیگر هرگز نتوانند به صورت طبیعی نفس بکشند. در ابتدا بیماران به دلیل ورم طبیعی پس از عمل در داخل و خارج از بینی خود احساس میکنند بینیشان گرفته یا “پُر” است. در هر حال، این گرفتگی معمولاً ظرف کمتر از ۱ ماه به تدریج ناپدید میشود. رویه بستن زخمهای داخل بینی و پوسته پوسته شدن که تقریباً طبیعی نیز هست، مانع تنفس عادی میشود، اما خوشبختانه مدت کوتاهی پس از جراحی از بین میروند.
Source: irannosesurgery
Comments are closed